2021-05-25 13:42:23• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Szatmárnémeti legforgalmasabb piacaira költözik hétvégén az oltási maraton

Még nagyobb erőfeszítésre van szükség a koronavírus elleni oltási kampány felpörgetése érdekében – mondta a miniszterelnök hétfőn a prefektusokkal tartott videokonferencián. Florin Cîţu szerint eddig jól haladt az oltási kampány, és a továbbiakban mindent meg kell tenni egy esetleges negyedik hullám megelőzése érdekében.

A kormányfő hozzátette, az oltási maratonok igen eredményeseknek bizonyultak, ezért minden városban szervezni kell ilyeneket, a vidéki településeket illetően pedig megoldásokat kell találni arra, "hogy vigyük minél közelebb az oltást az emberekhez". Florin Cîţu nyomatékosította, egyre csökken az új megbetegedések száma, így lazító intézkedéseket vezettek be, az oltási kampány kapcsán azonban nincs helye a lazításnak, ezt folytatni kell.


Szatmárnémetiben is folytatódik az oltási kampány


Azt követően, hogy Szatmárnémetiben az első három oltási maratonnak köszönhetően sikerült több mit 3 ezer embert immunizálni, az akció az előttünk álló hétvégén is folytatódik, a helyszín azonban változik. Az oltást végző csapat szombaton, 8 és 16 óra között a Nagypiacon, vasárnap ugyanebben az időben pedig az Ócskapiacon várja majd az oltásra jelentkezőket. Előjegyzésre ez alkalommal sem lesz szükség, csupán a személyi igazolványt kell majd felmutatni. Az immunizáció a Johnson&Johnson által kifejlesztett Janssen vakcinával fog történni, melynek előnye, hogy egyetlen dózis is elegendő a védettség eléréséhez. Az oltásról szóló igazolást még a helyszínen megkapják a jelentkezők.


Pénteken beüzemelik a petei határátkelőnél kialakított oltópontot is


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a petei átkelő egyik kihasználatlanul álló épületében oltópontot alakítottak ki, maga az immunizáció pedig pénteken kezdődik. Oltásra nem csak az átutazókat várják itt, hanem bárkit, aki az egydózisú Jansennnel szeretne a koronavírus elleni védettségre szert tenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: